Hulphondenschool de CLiCK

teamtraining voor mens en hulphond

A A A

Monique_066De totale training duurt gemiddeld zes maanden en bestaat uit wekelijkse lessen van 2,5 uur in uw thuissituatie. De instructeur volgt gedurende de trainingsmaanden de vorderingen van dag tot dag door de verslagen die u dagelijks maakt en verzendt. De instructeur kan zo elk moment helpen en bijsturen. Daarnaast volgt u drie interne groepslessen, tenzij onmogelijk. Deze drie lessen vinden plaats in het Dogcenter te Zaltbommel. Bovendien is er een interne midweek, waar u samen met andere deelnemers les krijgt met uw hond. Op deze manier leert u van en aan elkaar. Tijdens de opleiding draagt de hond een dekje met een grote L van les, zo weten omstanders dat de hond in opleiding is.
De teamtraining wordt afgerond met een praktisch examen thuis, in de winkels en op straat. Zo wordt beoordeeld of u en uw hond er klaar voor zijn om zonder wekelijkse begeleiding samen te werken.
Na goed afleggen van dit examen is de hond een officiële hulphond. U krijgt een legitimatiepasje waarmee u kan aantonen dat uw hond een hulphond is, en uw hond krijgt een nieuw dekje zonder L! Vanaf die tijd ontvangt u een vergoeding van uw zorgverzekeraar om uw hond te kunnen onderhouden. En uiteraard is er een feestelijke diploma-uitreiking met de andere deelnemers!

Nazorg
Er is elk jaar een opfrisdag om uw kennis op peil te houden en een test of u als team nog steeds goed en prettig samenwerkt. Als u extra hulp nodig heeft komt uw instructeur bij u langs.