
Aanmelden

Aanmelden
Aanmelden betekent je serieuze interesse uitspreken voor een hulphond voor jezelf, jouw familielid of client.
Je kan je op verschillende manieren aanmelden:
bel 06–45016523 mail info@de-click.nl of meld je aan via ons aanmeldformulier. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op om een afpraak te maken voor een intake.
Intake
Met de intake start de officiele procedure voor jouw aanvraag
De intake begint met een gesprek over jouw wensen en onze mogelijkheden, de voorwaarden en vergoedingen. Er wordt ook gesproken over de hond. Of je al een hond hebt, gaat krijgen of dat wij een geschikte hond voor jou gaan zoeken.
Start
Nadat de intake helemaal is doorlopen en alle seinen op groen staan, dan beginnen we z.s.m. met de training.
Op elk moment na de officiele goedkeuring kan de training starten. Wij koppelen dan de meest geschikte trainer aan jou en je hond (het team dus), en gaan meteen afspraken inplannen voor training op locatie.
Welke hond

Wat voor soort hond
Bij hulphondenschool de CLiCK stellen we geen eisen aan het ras van de hond.
Bijna alle rassen kunnen hulphond worden. Het belangrijkste is dat er een 'CLiCK' is tussen hond en baasje. Het kan dus zijn dat je al een eigen hond hebt. Daarvan zullen we moeten beoordelen of deze geschikt is. Mocht je nog geen hond hebben, dan gaan we na overleg met jou op zoek naar een geschikte hond die past bij jou en je situatie.
Eisen aan de hond
Afhankelijk van het doel van de hond wordt deze zowel lichamelijk als qua gedrag getest.
Een hond die in aanmerking komt voor teamtraining moet sowieso aan het volgende voldoen:
- Leeftijd: bij aanvang van de opleiding minimaal 1 en maximaal 3,5 jaar oud
- Gedrag: een gedragstest wordt afgenomen door instructeurs van Hulphondenschool de CLiCK
- Medisch: de hond ondergaat een uitgebreid medisch onderzoek met de nadruk op heupen, ellebogen en ogen (alleen voor ADL-hulphonden)
- Een geaccrediteerde hulphond moet gesteriliseerd/gecastreerd zijn.
Kosten en vergoeding

De kans op vergoeding van een hulphond varieert zeer. Dit wordt voor een groot deel bepaald door het doel van de hulphond.
ADL-hulphond
Een ADL-hulphond wordt getraind om mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte te ondersteunen bij de dagelijkse praktijk.
Een ADL-hulphond kan vergoed worden door de zorgverzekeraar, aangezien het onder de Zorgverzekeringswet valt. Hiervoor is dan wel een medische en praktische indicatie nodig.
Mocht de zorgverzekeraar de aanvraag afwijzen, dan bestaat nog de mogelijkheid om bij de eigen gemeente een aanvraag te doen. De gemeente kan besluiten vanuit de WMO de aanvraag (deels) te honoreren.
Als ook de gemeente de aanvraag afwijst, dan kan de aanvrager besluiten, indien hij of zij over de financiele middelen beschikt, de gehele opleiding zelf te vergoeden.
Trauma/PTSS hulphond
Een trauma/PTSS hulphond (ook wel buddy hond genoemd) geeft stabiliteit, veiligheid en vrijheid aan mensen met trauma/PTSS.
Een trauma/PTSS hond wordt vooralsnog niet vergoed vanuit de zorgverzekering. Het valt (nog) niet onder de zorgverzekeringswet.
De eerste aanvraag zal dan ook bij de eigen gemeente moeten plaatsvinden. Hiervoor is een diagnose van een behandelend arts nodig en een praktische indicatie.
Mocht de gemeente de aanvraag afwijzen dan kan de aanvrager besluiten de training uit eigen middelen te vergoeden.
Als de eigen middelen niet (voldoende) toereikend zijn, dan kan een aanvraag gedaan worden bij "Stichting de CLiCK tussen mens en hulphond".
Kindermaatjes
Kindermaatjes zijn honden letterlijk getraind als maatje van kinderen/jongeren met een lichamelijke functiebeperking.
Voor Kindermaatjes is geen vergoeding vanuit zorgverzekeraar of gemeente. Kindermaatjes zijn sowieso speciale projecten die onze stichting probeert te bekostigen.
Onze accreditatie? Een internationaal erkende hulphond!

Aanmeldformulier
