Hulphondenschool de CLiCK

teamtraining voor mens en hulphond

A A A

Het bestuur
Het (onbezoldigde) bestuur van Stichting de CLiCK tussen mens en hulphond bestaat uit de volgende personen:
Voorzitter: Annemieke Velterop
Secretaris/Penningmeester: Jos Perenboom
Leden: Nienke Leenman, Stefan de Jong, Jan Smeenk

Raad van toezicht: Paul Vermond, Frank van Ieperen en Marinus van der Wijden

Stichting de CLiCK en Hulphondenschool de CLiCK streven gezamenlijk her-accreditatie na door Assistane Dogs Europe in 2015.

Het bestuur stelt zich voor:

 

Annemieke Velterop, voorzitter
“Hallo, ik ben Annemieke Velterop, woonachtig in Haarlem.
Een aantal jaren geleden ben ik tijdens een open dag in aanraking gekomen met Hulphondenschool de CLiCK. Op deze open dag was ik als vrijwilliger te vinden bij het belevingsparcours en werd zeer geraakt door het werk van de CLiCK.
Ik moet bekennen dat ik geen hondenkenner ben, en zeker niet bekend ben in de wereld van de hulphonden. Maar in mijn beleving hoef je dat ook niet te zijn om te kunnen zien wat een geweldige samenwerking er mogelijk is tussen mens en hulphond en hoe hierdoor de onafhankelijkheid en zelfstandigheid van mensen met een beperking wordt behouden en mogelijk zelfs vergroot.
Echt fantastisch en ook in mijn werk als leercoach bij de Hartekamp Groep, een organisatie voor mensen (kinderen en volwassenen) met een verstandelijke beperking, een belangrijk basisprincipe!
Dus toen de vraag werd gesteld deel te nemen als bestuurslid van Stichting de CLiCK tussen mens en hulphond hoefde ik niet lang na te denken. Vanuit mijn ervaringen bijdragen om de benodigde financiële middelen binnen te halen om het voorbestaan van de teamtrainingen te continueren, en deze wellicht voor meer mensen toegankelijk te maken is een grote uitdaging! Hierbij vind ik het een belangrijke voorwaarde dat dit vooral in samenwerking is met de andere bestuursleden, Hulphondenschool de CLiCK en zijn deelnemers.
Het is mijn overtuiging dat als je de krachten kunt bundelen en gebruik kunt maken van elkaars kwaliteiten en ervaringen er heel veel mogelijk is! Heb je als deelnemers of betrokkenen vragen of ideeën, of ben je gewoon nieuwsgierig naar meer over mij of het werk van de stichting? Mail gerust!”
a.velterop@gmail.com

Jos Perenboom, secretaris/penningmeester
“Bijna 20 jaar geleden kwamen mijn vrouw en ik voor het eerst in contact met dé hulphond. We waren gastgezin voor een lieve Golden Retriever. Drie van onze honden hebben jaren geweldig gewerkt als ADL hulphond. Ik weet zo uit ervaring wat hulphonden kunnen betekenen voor mensen met een beperking. De wetenschap dat met de teamtraining bij Hulphondenschool de CLiCK de deelnemers wordt geleerd hoe ze zelf (met ondersteuning van geweldige instructeurs) hun hond kunnen opleiden tot hulphond, is voor mij de reden dat ik mij meer dan graag inzet voor Stichting de CLiCK tussen mens en hulphond.”
jaajperenboom@gmail.com

Jan Smeenk, bestuurslid
“Ik ben Jan Smeenk, 59 jaar, getrouwd met Henny – samen met Tana een enthousiast Click-team – vader van twee dochters en opa van drie kleinkinderen.
Henny en ik hebben destijds heel bewust gekozen voor De CLiCK omdat het concept van teamtraining – je eigen hulphond trainen – ons heel erg aansprak. Doordat ik tijdens het trainingstraject van Henny en Boy en later Tana meeging naar de interne lesdagen en de interne lesweek groeide mijn waardering en respect voor de werkwijze van de mensen van De Click. Kenmerkend is dat de hond altijd centraal staat en altijd het uitgangspunt is.
Als bestuurslid van De Click wil ik graag mede helpen om de naamsbekendheid van De Click te vergroten door uit te dragen waarin De Click zich onderscheidt van andere hulphondenscholen. Dit alles met het doel om meer donateurs en sponsoren te werven.”

Stefan de Jong, bestuurslid
“Hallo iedereen, ik ben Stefan de Jong, woon in Nootdorp samen met vriendin en hulphond Joep en gepensioneerde hulphond Spot.
Ik heb De CLiCK leren kennen doordat mijn vriendin 8 jaar geleden haar eerste hulphond, bordercollie Spot, kreeg en hiermee de opleiding startte. De interne week, lesdagen in Zaltbommel, het hele traject van het opleiden van een hulphond twee keer van dichtbij meegemaakt en waar mogelijk meegedaan. Hierdoor het fantastische werk van Sanne en het team van De CLiCK goed leren kennen met de teamtraining en de visie achter de teamtraining.
Sinds, bijna 2 jaar, hebben wij de nieuwe hulphond , Joep, vanaf pup opgevoed en opgeleid. En sinds april 2016 is Joep gediplomeerd en is Spot met pensioen. Door het werk van zowel Spot als Joep van heel dichtbij mee te maken weet ik wat een hulphond voor iemand kan betekenen. Het was dan voor mij geen moeilijk keuze toen ik werd gevraagd om bestuurslid te worden van de stichting De CLiCK tussen mens en hulphond.
Als bestuurslid denk ik met mijn commerciële achtergrond en netwerk alsmede de ervaring die ik heb met de teamtraining en visie van De CLiCK een positieve bijdrage kan leveren aan de stichting De CLiCK tussen mens en hulphond en het opleiden van hulphonden.
Stefan de Jong”

Nienke Leenman, bestuurslid
“Mijn naam is Nienke Leenman en woon samen met mijn vriend Peter en onze 2 honden in het prachtige Aalden, in het hart van Drenthe.
Hier beheer ik een recreatieboerderij, gericht op verblijf voor gasten met (meerdere) honden.
Een aantal jaar geleden hoorde ik dat het samen met hulphondenschool de CLiCK wellicht mogelijk zou zijn mijn eigen bouvier Regido op te leiden als hulphond; voor mijzelf… door mijzelf. Op die manier ben ik dus ook in contact gekomen met de CLiCK. En inmiddels is Regido alweer een paar jaar mijn rechter- en linkerhand. Doordat ik zelf een deelnemer ben van de CLiCK heb ik zelf van dichtbij mee mogen maken hoe bijzonder de werkwijze van de CLiCK is.
Met het besef dat er voor ieder team dat opgeleid wordt een tekort aan financiële middelen is (ondanks een vergoeding vanuit een zorgverzekering in sommige gevallen) wil ik mij graag inzetten voor Stichting de CLiCK tussen mens en hulphond, zodat er meer teams opgeleid kunnen worden. In het verleden heb ik mij door middel van geldinzamelingsacties al ingezet voor de CLiCK, maar wil graag meer betekenen en daarom heb ik volmondig ‘ja’ gezegd op de vraag of ik het bestuur zou willen komen versterken.”