Hulphondenschool de CLiCK

teamtraining voor mens en hulphond

A A A

Introductie van ons team

Het team van de CLiCK
Hulphondenschool De CLiCK werkt met vaste instructeurs en een aantal door ons opgeleide freelance-instructeurs die ervaren en gespecialiseerd zijn in de teamtraining. Alle instructeurs hebben in de loop der jaren een uitgebalanceerd trainingsprogramma ontwikkeld.

Voor de kantoorzaken worden het team bijgestaan door twee administratief medewerkers.
Ons streven is het bevorderen van de lichamelijke zelfstandigheid en belastbaarheid van onze deelnemers.

Sanne Singer,
Vennoot en instructeur

Sanne Singer – oprichtster en vennoot

foto-sanneSanne Singer is oprichtster van hondenschool De CLiCK. Ze werkt al vanaf haar vijftiende met dieren en is begonnen met vier jaar beheerder te zijn geweest van een dierenasiel. Naast de opleidingen dierenverzorging en pension-/asielhouder lag haar hart vooral bij de communicatie tussen mens en dier. Na jaren een reguliere hondenschool te hebben gehad, begon ‘alles’ met opleidingen als instructeur bij het Martin Gaus gedragscentrum.

Inspiratiebron
Een paar jaar heeft ze mensen met een verstandelijke beperking begeleid met kinderboerderijdieren. Vrienden met een motorische functiebeperking inspireerden haar na te denken over de mogelijkheden van deze doelgroep: onder begeleiding ‘zelf’ een hulphond opleiden in plaats van dit ‘voor’ hen te doen. Sanne heeft veel seminars bijgewoond in binnen- en buitenland.

Teamtraining groot succes
Uiteindelijk ontwikkelde Sanne een uniek programma: ‘De teamtraining’ die inmiddels al sinds 1997 vanaf dag één een groot succes bleek in Nederland. Omdat in Engeland al op deze manier werd gewerkt, is ze die kant op gereisd om met eigen ogen te zien, leren en ervaren over de mogelijkheden van teamtraining.

“Kijken naar mogelijkheden” is Sanne’s motto.
Sanne gelooft zij er heilig in dat de hond de beste leermeester is, en dat je pas met een hond kan werken als je hem leert verstaan en begrijpen. Ze houdt van mensen en honden, kortom: haar droombaan. Ze blijft leren van de deelnemers en honden. “Het is altijd weer een wonder om aan de levende lijve te ondervinden.”

Astrid Wijne – intaker en vennoot

website click astridIntaker: wat houdt dat precies in?
Ze bezoekt nieuwe deelnemers en bespreekt tijdens een intakegesprek de mogelijkheden en alles wat komt kijken bij de teamtraining.

Kennis en ervaring
Astrid heeft jaren gewerkt in de zorg. Eerst als verpleegkundige en leidinggevende, later als opleidingsadviseur. Naast deze werkzaamheden gaf ze trainingen aan de ondersteuners en van mensen met een beperking.

Vennootschap
Achter de schermen is Astrid al langer verbonden aan Hulphondenschool De CLiCK. Samen met andere vrijwilligers was zij actief op onder andere open dagen. In 2016 besloot ze haar baan op te zeggen om fulltime bij De CLiCK te gaan werken. Astrid is als vennoot verantwoordelijk voor alle zaken die ‘niet honden-geralateerd’ zijn. zoals o.a. contacten met zorgverzekeraars en gemeentes, teamcoaching, vrijwilligers en coordinatie social media.
“Het was een stap, zekerheid van een goede baan opzeggen voor de CLiCK. Geen seconde spijt van gehad!”

“De visie en werkwijze zijn me op het lijf geschreven. Het team, de deelnemers en onze stichting maken dat ik me enorm thuis voel.”

Voor vragen rondom intakes, procedures en werkwijze is Astrid van maandag t/m donderdag bereikbaar op T. 06 – 589 85 050 of via astrid@de-click.nl.

Marijn Singer -Instructeur

MarijnMarijn werkt sinds januari 2014 bij Hulphondenschool De CLiCK. Zijn jeugd kan hij zich alleen herinneren met een hond om hem heen. Dat die belangrijk was zie je aan vakantiefoto’s; geen enkele foto zonder hond als hoofdrolspeler!

Oorsprong
Eenmaal uit huis wilde hij altijd een eigen hond maar door zijn hectische leven heeft dat naar zijn zin te lang geduurd. Maar daar kwam dan eindelijk de dag waarop hij Spike – zijn Border Collie – kon ophalen in Zeeland. Meteen is hij op cursus gegaan waar hij werd geïntroduceerd met de Clickertraining, idie bij Hulphondenschool De CLiCK centraal staat en voor Marijn een eye-opnener.

Het belang van Clickertraining
Marijn was drama- en circusdocent en heeft daar behoorijk wat gewerkt met psychologie en pedagogie. Na een maand intensief actief te zijn Clickertraining, begreep hij plots veel meer van motiveren, stimuleren, belonen van positief- en negeren van ongewenst gedrag.

Bijdragen aan kwaliteit van leven
Toen de kans zich voordeed bij Hulphondenschool De CLiCK te gaan werken, greep hij dit dan ook met beide handen aan. Het gaf hem de kans om intensiever, en meer persoonlijk met zijn kernwaarden te werken en een nog concretere bijdrage te leveren aan de kwaliteit van iemands leven.
In zijn vorige werk als drama en circusdocent hielp hij kinderen grenzen te verleggen, zelfvertrouwen op te doen en te groeien op circus en persoonlijk vlak. Hij heeft jarenlang genoten van dit werk en zijn kernwaarden: vertrouwen, plezier, ontwikkeling, samenwerken en omdenken in dit vak kunnen leggen wat hij nu dankbaar gebruikt als hulphondintstructeur.

Dankbaar werk
Inmiddels heeft Marijn de instructeursopleiding lang en breed achter de rug en is hij er trots op deel te mogen uitmaken van, zoals hij zelf zegt: ”Zo’n geweldig team instructeurs met zulk dankbaar en geweldig werk!”

Lijanne Wiebing – instructeur

lijanneSinds oktober 2016 maakt Lijanne deel uit van het team van Hulphondenschool De CLiCK. Haar hele leven had ze zelf honden waarmee ze van jongs af aan trainde. Het was dan ook geen verrassing dat ze mede door deze interesse koos voor de opleiding ‘Dier, Gedrag en Ondernemen’. Tijdens deze opleiding heeft ze geleerd over het belang van positief trainen en is ze zich verder gaan verdiepen.

“Hier wil ik mijn werk van maken”
Via stages kwam ze in aanraking met hulphonden en wist ze direct: “Hier wil ik mijn werk van maken.” Na het behalen van haar diploma kreeg ze de kans om bij Hulphondenschool De CLiCK te gaan werken, haar droombaan!

“Door de teamtraining zie je de band tussen deelnemers en hun hulphond in spé groeien. Ze begrijpen elkaar steeds beter waardoor een geweldige samenwerking ontstaat tussen mens en dier.”

Marco Schoot – Administratief medewerker

foto-marcoSinds 1 januari 2011 onze administratieve kracht achter Hulphondenschool De Click. Ondanks zijn beperkingen heeft hij het reguliere onderwijs gevolgd: MEAO administratie. Marco en zijn vrouw Martine hebben beiden een lichamelijke beperking en sinds januari 2010 hebben zij samen een hulphond: Bailey. Bijzonder want Bailey helpt hen allebei en met evenveel plezier!

Richten op de trainingen
Nadat Marco met de CLiCK in aanraking kwam, heeft hij de ‘stoute schoenen’ aangetrokken en een open sollicitatie gestuurd nadat hij dertien jaar met plezier heeft gewerkt bij een belangenbehartingorganisatie voor boeren en tuinders. De open sollicitatie was met succes. Hij is er trots op het team administratief te kunnen ondersteunen zodat de trainers zich volledig op de teamtrainingen kunnen richten.

Marco is een Deventenaar in hart en nieren en woont daar met zijn vrouw en hulphond zelfstandig met 24/7 hulp op afroep van Stichting Fokus.

Ellen Meijer – Secretariaatmedewerker

Ellen meijerEnthousiast en inspirerend team
“Vanaf het begin voelt Hulphondenschool De CLiCK voor mij als een warm bad.” Het geeft voeldoening deel uit te mogen maken van zo’n enthousiast en inspirerend team. “Waardevol om mijn steentje bij te kunnen dragen aan het bijzondere werk wat de hulphondenschool en haar stichting afleveren.”

Secretariaat
“Samen met Marco probeer ik het team zoveel mogelijk administratief werk uit handen te nemen.” Ellen werkt sinds 2015 bij het team van Hulphondenschool De CLiCK als ondersteunende kracht voor het secretariaat en kantoorwerkzaamheden.

Met haar man woont ze in Noord-Holland en samen hebben zij een zoon en een dochter. Na haar MEAO-secretariaatsrichting heeft Ellen als secretariaatsmedewerkster gewerkt bij verschillende bedrijven, variërend van agentschappen, enveloppenfabriek en hoveniersbedrijf.

Uitgebreide administratie
Via de Tamtam hoorde ze dat Sanne en Marco extra hulp nodig hadden voor werkzaamheden op kantoor die steeds uitgebreider geadministreerd moeten worden. Zo kwam ze terecht in het team waar ze haar secretariële talenten kan aanspreken om te helpen de kantoorwerkzaamheden georganiseerd en gestructureerd uit te voeren.

Ellen is op maandag t/m donderdag van 8.30-13.00 u bereikbaar op het algemene telefoonnummer 06-45016523 of via e-mail info@de-click.nl.

Frauke Kneepkens – Freelance instructeur

Maar liefst tien jaar lang werkte Frauke als vaste instructeur bij Hulphondenschool De CLiCK. Begin 2017 richtte zij haar unieke hondenschool ‘Frauke Kneepkens’ op en combineert dit met freelance-werk voor onze hulphondenschool. Frauke woont in Zeeland en is trotse moeder van zoon ‘Fynn’.

Combinatie zorg en hond
Frauke heeft na haar Opleiding Sociaal Pedagogisch Werk, eerst vijf jaar ervaring in de zorgsector opgedaan. Daarnaast heeft zij lesgegeven binnen een Kynologenclub waar zij met haar eerste hond op landelijk niveau trainingen volgde.

Werkervaring
In 2003 besloot Frauke haar hobby onder de vlag van het Martin Gaus Gedragscentrum te professionaliseren. Ze volgde een HBO-Opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeute en vond een kruiwagen naar de Martin Gaus Geleide-& Hulphondenschool waar zij twee en een half jaar werkte.

Al veel teams ontroerd
De teamtraining van Hulphondenschool De CLiCK sluit volledig aan op haar visie in omgang met mens & hond. Ze heeft al vele teams ontroerd met haar werkwijze. Hulphondenschool De CLiCK bewijst met hun formule vol mogelijkheden, al jarenlang een hoge kwaliteitsgarantie.

“Ik ben trots en dankbaar een schakel te mogen vormen in de teamtraining van mens en hulphond!”

Joyce van der Ploeg – Freelance instructeur

JoyceEen aantal jaar werkte Joyce fulltime voor Hulphondenschool De CLiCK. Na haar SPH-studie heeft ze de afgelopen twintig jaar in verschillende richtingen van de zorgsector gewerkt. Inmiddels is ze als freelance-instructeur verbonden en draagt ze nog steeds haar steentje bij!

Het werk blijft me raken
Ervaringen met haar eigen hond en haar werk in het begeleiden van mensen met speciale wensen, maakte dat ze graag meer werk van honden in combinatie met mensen wilde maken. Met haar achtergrond in de GGZ waarin de kernwoorden ‘eigen regie & zelfstandigheid’ de boventoon voeren, was dit een perfecte samensmelting met de visie van Hulphondenschool de CLiCK. De relatie tussen mens en hond raakt haar. “Wat woorden vaak niet kunnen uitdrukken wat betreft de samenwerking met je hond, dat is duidelijk te voelen.”

Maud Kokken – Freelance instructeur

JoyceAl van jongs af aan is Maud gek op honden; in 2008 had zij een vakantiebaantje bij een hondenpension. In 2012 schreef zij een eindwerkstuk over hulphonden en kwam daardoor in contact met een deelnemer van de CLiCK. En zo is het balletje gaan rollen…

Na een oproep op Facebook, waarin een warme tussenhaven gezocht werd totdat honden geplaatst konden worden, kreeg Maud haar eerste opvanghond. Zij nam deze hond overal mee naar toe, zelfs naar haar studie in Breda. Tijdens haar opleiding “management en dier” wilde ze graag stage lopen bij de CLiCK. Dit bleek helaas niet mogelijk omdat de competenties gedeeltelijk onder “groen” en gedeeltelijk onder “welzijn” vielen. Gelukkig hield het contact niet op. Zij hielp mee tijdens interne lesweken en lesdagen van de CLiCK. Haar huis werd voorzien van apenvuistjes en zo trainde zij een aantal honden voor.

In juni 2016 slaagde zij voor de opleiding en startte daarna de instructeursopleiding bij de Martin Gaus Academie. Tussendoor onderbrak zij de opleiding om een jaar fulltime te werken bij de KNGF geleidehonden. Als leerling trainer werd zij begeleid door Brigitte van Gestel.

Sinds augustus 2016 heeft Maud haar eigen hondenschool “Dogs&zo” en werkt daarnaast als freelance instructeur bij de CLiCK. Maud: “Ik vind het onwijs mooi en dankbaar werk en hoop nog veel teams te mogen gaan begeleiden!”